Stěhování webů našich klientů

Od dubna 2014 do května 2015 jsme přesouvali weby našich zákazníků od různých poskytovatelů webhostingových služeb na vlastní technický prostředek - server. Důvodem k tomuto stěhování byly časté výpadky a hlavně pomalá odezva náročnějších webových aplikací.

Stěhování předcházel výběr nového poskytovatele, tento úkon nám zabral více času než stěhování samotné, více než dva roky jsme posuzovali nabídky desítek poskytovatelů a porovnávali jak cenu, tak nabízený nardware a samozřejmě i reference jednotlivých firem.

Samotné stěhování proběhlo bez větších problémů a bez toho žebychom příliš obtěžovali naše klienty. Ve většině případů bylo zapotřebí pouze upravit nastavení poštovních klientů a zálohovat zprávy uložené na původním mailserveru.

Co se provozu webů týče bylo přestěhování jednoznačně přínosem. U většiny webů monitorujeme větší návštěvnost, díky rychlejším odezvám a lepší dostupnosti u shopů znatelně stoupl obrat.

Ne tak spokojeni jsme s fungováním elektronické pošty. K dnešnímu dni se nám dosud nepodařilo snížit frekvenci nevyžádané pošty. Tento problém se pokusíme vyřešit během následujících měsíců a doufáme že se nám to podaří do konce srpna 2015.

V další fázi chceme nabídnout hostování na našem serveru i těm našim klientům, kteří provozují své weby nezávisle na nás. Pokud se nám to podaří, znamenalo by to snížení ceny hostingu pro další období.

 

 

InternetRegion s.r.o.

+420 722 475 310

sekretariat(a)internetregion.cz

Provozovna

Žerotínovo nábř. 756,
667 01 Židlochovice